Tuinontwerp

Tuinontwerp

U heeft behoefte aan een nieuwe tuin, maar wil deze graag uitgewerkt zien in een ontwerp. Een goed ontwerp wat aansluit op uw wensen en behoeften is van groot belang, u heeft hier jaren plezier van. Het ontwerpen van een tuin is een karwei voor de vakman, maar voorziet in uw behoefte. Uw wensen staan altijd op de eerste plaats. Aan de hand van uw behoeften maken wij hierop een passend ontwerp.

Het ontwerp vormt de basis van uw nieuwe tuin, maar is zo dynamisch als het aanleggen van uw tuin!

Strak & modern

De laatste tijd zijn de strakke moderne tuinen enorm in trek. Zoals de naam het al zegt zijn de tuinen overzichtelijk, in vlakken en/of symmetrisch ingedeeld. Vaak beschikken dit soort tuinen over een groot terras waarop een eettafel, het loungeset, de barbecue of het speeltoestel geplaatst kan worden. De tuinen worden in veel gevallen voorzien van strakke borders met veelzijdige beplanting wat zorgt voor de nodige afwisseling.

Kindvriendelijk

De eigenschappen van een kindvriendelijke tuin zijn: veiligheid, speeloppervlak en de ruimte voor uw kind. Dit kan bijvoorbeeld met het aanleggen van een mooi gazon of kunstgrasveld waarop zij de ruimte hebben. Het is belangrijk voor uw kind dat de tuin geen gevaar voor hen is, denk hierbij aan een afscheiding langs een sloot of langs een verhoging in de tuin. Om het speelplezier voor uw kind nog aangenamer te maken denken wij graag met u mee over het plaatsen van een schommel, speeltoestel of zandbak.

Levende tuin

In een levende tuin kunt u helemaal tot rust komen. Het is bewezen dat een combinatie van planten, dieren en water in de tuin ons gelukkiger maakt.

 

Stadstuin

Een stadstuin is veelal klein van oppervlak en volledig ingesloten door schuren, schuttingen of huizen rondom. Stadstuinen worden gekenmerkt door een combinatie van oude gebakken waaltjes met terrastegels om diepte te creeëren. Door het gebruik van pergola’s en klimplanten kunt u uw tuinruimte nog beter benutten. Tuinieren in de hoogte geeft veel extra mogelijkheden en biedt de nodige schaduw in de zomermaanden.

Watervriendelijke tuin

In Nederland komen extreme buien de laatste tijd veel vaker voor en de verwachting is dat dit alleen maar toeneemt. Het is belangrijk dat al dit regenwater op de juiste manier wordt afgevoerd. Door middel van voldoende plantenvakken, goten en afvoerputjes wordt dit water op de juiste manier afgevoerd.